duminică, 16 decembrie 2007

Sport?


Daca mergi pe strada si intrebi pe cineva de sport, in general ti se va zice de fotbal. De asemenea, in 95% din editii ziarele si stirile sportive romanesti se deschid cu ce-a mai facut sau a zis Mitica, Gigi, Borcea sau Iancu. Bleah. Pentru ei totul se invarte in jurul fotbalului, mai bine zis a mondenitatilor, scandalurilor si banilor.
Daca nu stiati, in Romania exista si sporturi care nu fac rating de obicei si de aceea nu li se da atentie. Sunt sportivi care au salarii de 50 de ori mai mici decat fobalisti mediocri din "liga lu' Mitica" si fac performante de 1000 de ori mai mari pentru tara.
Zilele acestea, echipa nationala de handbal feminin a reusit sa ajunga a doua oara consecutiv pana in semifinalele Campionatului Mondial, lucru pe care nu-l va realiza vreodata Mutu sau ceilalti flacai.
Desi, dupa meciul de joi in care am invins Franta si arbitrii la ea acasa, toata lumea se astepta sa facem o figura frumoasa cu Rusia, se pare ca oboseala le-a invins pe fete si vom juca finala mica cu Germania.
Nu conteaza. Oricum performanta e extraordinara, tinand cont de lipsa a 3 jucatoare de baza: Varzaru, Ardean si Gatzel si de faptul ca in cateva meciuri cea mai buna jucatoare a fost, la doar 19 ani, Cristina Neagu (foto). BTW, am pierdut si cu Germania, dar nu mai conteaza.
Numai respect.

Niciun comentariu: