joi, 3 ianuarie 2008

Zapada


Eheeeeeeeeeeeee. A venit iarna!
Dupa cativa ani in care s-au rugat sa aiba si ei zapada, bucurestenii au primit intr-o singura noapte zapada cat sa le stea in gat.
Acest prim omat mai serios dupa ceva vreme a coincis cu revenirea mea la serviciu (merci Mihai) dupa mini-vacanta de Anul Nou.
Dumirindu-ma cu greu pe unde e trotuarul si ca bulgarii aia uriasi erau, de fapt, masini acoperite de stratul gros de zapada, mi-am croit, destul de bucuros, drum prin troiene sau chiar pe centrul bulevardului.
De ce bucuros? Pentru ca jubilam in sinea mea cand ii vedeam chinuindu-se pe anumiti concetateni care nici nu concep sa se deplaseze altfel decat cu posteriorul bine ancorat in scaunul masinii personale. Exista si altceva, oameni buni: tramvaie, metrou, MERSUL PE JOS chiar. Ultimul nu costa nimic, chiar ai de castigat pe urma lui.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Tare comentariul despre zăpadă. Să vedem dacă te vei ţine de bârlog. Eu m-am lăsat repede de sportu' ăsta. :D

Anonim spunea...

"Exista si altceva, oameni buni: tramvaie, metrou, MERSUL PE JOS chiar. Ultimul nu costa nimic, chiar ai de castigat pe urma lui".Mda...am renuntat la a merge cu masina zilele astea (nu de alta, dar trecusera plugurile si au facut imposibila scoaterea masinii din parcare). Am stat la tramvai 20 de minute. Asteptam oricare din cele patru tramvaie care circula pe-acolo; nimic. Am pornit voiniceste prin zapada nebatatorita care mi-a intrat in cizme doua statii pana la metrou la Timpuri Noi unde am observat ca metroul nu venise de mai mult de 10 minute. Mai stau si eu 5 si vine...m-am inghesuit, am dat coate, m-au calcat vreo doi pe picioare...asta e...Ma intreb: frate, ce-i cu atata lume, multi inca sunt in concediu, ar trebui sa sufle vantul pe-aici nu sa fie aglomeratia asta; in metrou toata lumea discuta despre cum si-a lasat masinile in parcare, despre cum trebuia sa ia tramvaiul care nu venea asa ca au luat-o cu metroul...pai d-aia frateeeee!!!!Nu ca mi-ar cadea mie coada sa merg cu metroul, dar intr-un Bucuresti dezorganizat si in haosul total din mijloacele de transport, unde pe langa aglomeratie, mai simti si mirosuri rustice si comentarii si glume nesarate de-alezilierilor care culmea, la prima ora sunt deja drojditi, mai bine iti bagi picioarele (ca sa nu zic altceva ce oricum nu posed:))si mergi frumos cu masinuta (asta daca apuc s-o deschid)...ce daca fac posteriorul mare? macar incep ziua de munca fara nervi. Asa ca priveste si tu situatia din ambele puncte de vedere! Hmm...chiar m-ai suparat!

Dan Spătaru spunea...

Simona, esti prea suparata si te inteleg doar partial. Mergand mai rar, probabil ca nu esti obisnuita cu "subway-ul" mioritic. Eu, cel putin, n-am avut probleme ieri la metrou. Era chiar relaxant.
Anonimule, da si tu un mesaj ca sa stiu cine esti :)