vineri, 7 noiembrie 2008

Păpuşa

Nu e apelativul pe care il folosesc unii dintre conationalii nostri cand incearca sa agate vreo tipa, ci ultimul munte bifat de sussemnatul impreuna cu muntomanii din hattrick.
Dis de dimineata, treziti cu greu si depasind viteza legala pe alocuri am purces catre locul de intalnire de la Voina. Din Bucuresti, imbarcati in masina oficiala a FMDH, s-au prezentat Ursake, subsemnatul si Skandalouz, iar din Brasov Pasadia si Cristina.
Photobucket
Avand timp si de o oprire pentru mic dejun si poze la baraj, am reusit sa ajungem cu ceva vreme inaintea ardelenilor, Deh, mai lenti :P
Jonctiunea fiind facuta si rucsacurile puse in spate, am purces catre cabana Cuca.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dupa un traseu lejer de o ora pe drum forestier am ajuns la aceasta si am luat in primire "camera" si am aflat ca batranul cabanier blajin (asa auzisem) nu mai este printre noi.
Photobucket
Dupa o scurta acomodare, si cu bagaje putine am intrat pe traseul pentru care venisem. Prima parte a fost, dupa mine, cea mai enervanta: urcus de-a coasta prin padure, iar dupa vreo ora si ceva am iesit in pajistea alpina.
Photobucket
PhotobucketPrintre ierburi, unlele mai inalte, altele mai mici, ne-am apropiat usor catre partea de creasta in care se afla varful Papusa. Desi aflati la 2000 de metri, am reusit sa ne convingem singuri ca muntii patriei sunt destul de "populati" cu vehicule 4x4. Trei temerari incercau sa coboare la Voina cu masina cam pe unde noi urcasem cu "pe-josul".
Ajunsi in creasta, am admirat cu stomacele pline creasta Crailor si am plecat inapoi manati de amenintarea inserarii si de vantul care batea destul de tare.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Ajunsi inapoi la cabana in jur de ora 17, intunericul ne-a prins mancand la terasa de langa Cuca. Crenwurstii, maslinele, ceaiul si prajitura cu visine au fost "vedetele."
Photobucket.
Din motive de inteles si in urma unui vot democratic de 3 pentru, unul impotriva si o abtinere am decis sa schimbam locul de dormit si cu aceasta ocazie unii dintre noi au fost initiati in mersul de noapte.
Ora in care am mers ne-a dat prilejul afirmarii muzicale, festivalul Mamaia fiind mic copil pe langa ce s-a interpretat de catre Ursul & Co.
Ascultand mare parte a unui anumit meci la acelasi radio ca si acum doi ani la Omu, mancand crenwursti si stalcind anumite nume de echipe din ht, ne-a luat somnul. In lupta cu mos Ene, am reusit sa aflu ca a fost 1-1.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dupa o desteptare lenta, ne-am urnit catre Campulung unde am vizitat o veche biserica catolica, iar apoi ne-am separat drumurile.
Photobucket
Am ajuns destul de devreme acasa, iar acum am incalecat pe-o sa si v-am spus poveste-asa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

dane, frumoasa excursia! Te invidiez, n-am ce zice! Recunosc
cu respect, Kelu