vineri, 25 iunie 2010

Despre Mondialul African

Sper sa-mi schimb parerea pana la finala, dar pana acum competitia din tara lui Nelson Mandela a fost una dintre cele mai nereusite din cate am vazut (din '90 incoace).
De ce?
1. Din cauza vuvuzelelor. Nu poti sa invoci o traditie ca sa strici atmosfera mondialului. La toate meciurile se aude un zumzait precum cel de albine si nici macar inscriere vreunui gol nu deranjeaza roiul. Fara urale, fara cantece, fara valuri in tribune.
2. Marile echipe europene au venit destul de obosite si, cu cateva exceptii, au dezamagit. De profitat au avut cel mai mult sud-americanii care au avansat in grup in optimi (la aceasta ora a mai ramas sa se califice Chile, dar au sanse bune si ei). A.
3. Pentru prima data tara gazda nu a trecut de grupe. Aici se vede ca trendul FIFA de a duce marile competitii in toate colturile lumii nu face bine. In ritmul asta, o sa ajungem sa vedem Cupa Mondiala din Barbados, Seychelles sau Papua Noua Guinee. Aceeasi situatie si la repartitia locurilor pe continente. Nu sunt rasist, dar s-a vazut clar ca doar Ghana, Coreea de Sud si Japonia pot tine cat de cat pasul cu Europa si America.
4. Violenta. Aici nu pot sa fiu corect 100% pentru ca nu sunt acolo. Daca ma iau, insa, dupa relatarile reporterilor, Africa de Sud nu prea e o tara sigura in care sa mergi sa-ti sustii tara si sa te simti bine.
5. Romania nu e prezenta, dar asta nu mai e o noutate de ceva timp. Stiti cate puncte au facut la Mondial Franta si Serbia (calificate din grupa noastra)? Raspuns final: 4.

Voi reveni cu alte pareri in jurul finalei, daca nu-mi va atrage atentia altceva pana atunci. Se apropie insa cu pasi mari TDF 2010 care s-ar putea sa ia o felie din interesul meu sportiv estival.
Numai respect

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salutare,
te sustin la 1 si 2. La punctul 3, asta e, nici in Corea/Japonia nu se astepta lumea sa treaca gazdele de grupe, dar a fost sa fie. In plus, Africa de Sud, nu a fost departe de a se califica. La 4, nu stiu ce sa zic. La 5, ar trebui sa ne obisnuim cu ideea. Nu ne vad calificati nici in 2012 la CE si probabil nici in 2014.

Spadan spunea...

Pana acum (poete cu exceptia Mexicului in 70 si 86) tara organizatoare era ori putere economica (SUA, Japonia, Coreea de Sud), ori putere fotbalistica (Italia, Franta, Germania), dar acum nu a fost nici una.