vineri, 14 ianuarie 2011

Cristina Neagu, No. 1 in 2010

Poate ca blogul asta ar trebui sa se numeasca "Putin handbal" pentru ca asta e sportul care ia partea leului intre postari. Aici sunt si un pic subiectiv.
Sa revenim. Asadar, dupa cum imi doream, Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna handbalista din lume in anul 2010, depasind adversare de calibru precum Kristine Lunde Haraldsen sau Bojana Popovic.
Desi ma lupt cu morile de vant, atrag inca o data atentia: cati fotbalisti romani au ajuns vreodata in istorie macar la jumatate din performanta acestei fete de 22 de ani si cat de mult este mediatizat handbalul? Se prefera prostia (prosteala poate...) in detrimentul calitatii sportive sau oi fi eu mai retardat si nu inteleg?

Cu putin noroc (evitarea accidentarilor) si multa munca, va ajunge o legenda a handbalului, peste Mariana Tarca si, indraznesc sa zic, Anja Andersen&co. Succes Cristina, ai toata cariera inainte!

Pe de alta parte, incepand de azi, si baietii vor fi in centru atentiei (la mine ma refer, nu la presa sportiva), pentru ca debuteaza la Campionatul Mondial din Suedia. Desi nu au anvergura fetelor, sper sa se autodepaseasca si sa faca o performanta notabila. Primul meci ne va opune celui mai puternic adversar din grupa preliminara: Croatia. Urmeaza: Danemarca, Algeria, Australia si Serbia unde speram sa obtinem 2 victorii pentru a ne califica in grupa principala.
Daca doriti sa revedeti:

Hai Romania!

Niciun comentariu: