sâmbătă, 7 noiembrie 2015

România pitoreasca

Saptamana trecuta, profitand de cateva zile de concediu (luat toamna, nu ca toata lumea, vara :-) ), am reusit sa redescopar cateva meleaguri foarte dragi, aducatoare aminte de vacantele la bunici din copilarie.
Locul actiunii: curbura Carpatilor, pe valea Rimnicului Sarat, cu peisaje care l-au inspirat si pe Alexandru Vlahuta in Romania Pitoreasca:

"valea se deschide ca o carte, pe malurile-i revarsate, de-o uimitoare inaltime, se-nfig gospodarii, casute rare, fanete ingradite cu leaturi, fasioare de livezi prinse pe clinuri inguste, gata parca sa porneasca si sa curga toate de rapa"

N-o sa fie prea multa vorbarie, las culorile sa vorbeasca. Fie vorba intre noi, nici nu prea am multa inspiratie acum :)

Sunteti pregatiti?



Asta e doar inceputul, de la campie, dar partea cea mai frumoasa o aveti mai jos, in cateva fotografii cand natura a colaborat cu totul, oferind niste culori demne de paleta unui pictor.

Schitul Dealu Sarii








Lacul Mare de la Vintileasca



valea Rimnicului Sarat





Poiana Marului




Pentru cei interesati, zona e cam pe aici, fiind la fix 200 de km de Bucuresti si 50 de Rimnicu Sarat si Focsani. E o lume in care oamenii, cu toata saracia si simplitatea lor, te saluta, char daca nu te-au vazut in viata lor si sunt in stare sa iti ofere cat mai multe din putinul lor. Mere rosii de toamna pe alese, direct din pom, ghebe numai bune de pus la murat sau facut zacusca, dar si o invitatie la masa din partea unei batrane, exemplu pentru civilizatia rurala care n-a murit inca, aceasta este descrierea pe scurt a lumii in care am revenit.
In caz ca va doriti, zona e perfecta pentru reculegere (cateva schituri si manastiri pline de spiritualitate), relaxare, drumetii montane, plimbari cu bicicleta, pescuit si orice alta activitate care se poate desfasura in mijlocul naturii. Se poate sta la una dintre cele cateva pensiuni din zona, la cort pe malul lacului sau chiar la un localnic.

Niciun comentariu: