marți, 6 septembrie 2016

Aviaţia dă senzaţia

După 16 ani de stat în Bucureşti, lucrând o bună parte din timp chiar alături, am reuşit, în sfârşit, să ajung şi la Muzeul Aviaţiei din Bucureşti.


Situat în mijlocul aglomeraţiei de birouri Pipera-Aurel Vlaicu-Floreasca, acest obiectiv turistic reuseste sa reziste, dar nu ştiu pentru câtă vreme, având în vedere interesele imobiliare din zona.


Preţul nu este unul care să descurajeze, cu doar 10 lei având acces la toată curtea şi hangarul cu exponate. Din păcate (sau din fericire, pentru mine), am reprezentat 50% din totalul vizitatorilor din acel moment. Trist...
Deşi mai sunt destule de pus la punct (tăiatul ierbii, vopsirea cladirilor si a avioanelor sau  refacerea panourilor cu explicaţii fiind doar cateva), acest muzeu este unul destul de bogat, fiind un loc în care merită să vii, indiferent că eşti copil, adult pasionat de istorie/tehnica militara sau doar curios.
Vă las să vă bucuraţi de pozele făcute, prima dată în turul din interior, unde Vlaicu, Vuia sau Coanda se "amestecau" cu aparate din al doilea Război Mondal sau perioada contemporană. plimbarea continuând printre avioanele, elicopterele, rachetele şi aparatura de comunicaţii camuflată prin iarbă.

În concluzie.................PS: titlul e inspirat de aici :)


Niciun comentariu: