joi, 1 septembrie 2016

Mall-uri sa fie...

Stiu, o sa-mi ziceti ca visez aiurea la biblioteci si muzee sau ca sunt un "hater" cu idei preconcepute, dar iata ca s-a deschis inca un mall. Intamplator sau nu, mi-am facut si eu aparitia pe acolo cu vadita dorinta de a observa de la fata locului ce energii aduna atatia oameni la un loc. De precizat ca am incercat sa nu fiu nici Gica Contra, nici laudator de meserie, adica un pic echilibrat.
Din start, de precizat ca molul de la piata Rm Sarat (Nu. N-au facut hardughia in urbea mea natala, ci in capitala, langa parcul Titan) va reprezenta, dupa mine, o mare problema pentru traficul din zona. Asa ca, daca vreti sa nu aveti probleme, evitati condusul in zona Liviu Rebreanu sau mergeti pe jos (face piciorul frumos).

Asadar, mi-am facut curaj si am intrat si eu atras de magnetul care atrage romanii sa-si descarce portofelele inauntru si mi-am activat "ochiul de soacra" intr-o mica plimbare.


De remarcat usoara tendinta de aplecare spre natura, verde etc. Cred ca asa da bine, e o chestie de social responsability si eco-friendly, care incearca sa echilibreze balanta cu betoanele si otelul, mai ales ca sunt destui care acuza ca alaturarea de parcul IOR va aduce mai mult rele. Apropo, de vecinatatea cu parcul, se pare ca exista o poarta de acces direct din IOR, scurtandu-se simtitor drumul de la relaxare la shopping si invers :)


Probabil din graba de a fi gata deschiderea la timp, tot prin zona verde de relaxare se observa si cateva aspecte mai putin puse la punct, gen bucati de gazon neasezate sau niste masinarii plimbatoare (vezi foto) care scartaiau din toate incheieturile.Si inauntru mai erau destule de pus la punct, dar sunt convins ca se vor remedia. Apropo, gresia cam prost pusa si cam multe crapaturi chiar din prima zi. Pot recomanda cateva magazine cu gresie de calitate si va ajut sa gasiti un mester bun, daca e nevoie :)


In rest, ce sa zic? Aglomeratia cea mai mare era la paine si circ (a se citi "produse alimentare si electronice-electrocasnice").


Nu vreau sa fiu rau, dar prin zonele care vindeau carti sau alte chestii mai putin comestibile sau distractive....cam batea vantul, si asta nu din vina comerciantilor. Ei si-au dat toata silinta sa iasa ceva frumos.


Dintre aspectele de design care m-au surprins placut, as mai mentiona bancutele din lemn atarnate parca din tavan, statuile stilizate de copii cu baloane in mana si zonele cu mocheta foarte moale.
Daca suporti genul acesta de comert modern, merge sa mai treci din cand in cand, mai ales ca gasesti chestii pentru toate gusturile. Timp, discernamant si bani de cheltuit sa fie.
Si-am incalecat pe.....un segway, si v-am spus povestea asa. Hai pa :)


PS: nu mi-am cumparat aproape nimic, desi aveam bani la mine :)

Niciun comentariu: